Höyrylaiva S/S Punkaharju

S/S Punkaharjulla kohtaa historia ja viimeisin merenkulun teknologia.

Laivan entisöidyt salongit ja viihtyisä aurinkokansi tarjoavat loistavat puitteet Saimaan risteilystä nauttimiseen jopa 75 matkustajalle. Laivalla voi tuntea aitoa nostalgiaa viimeisen 100 vuoden ajalta.  Sadan vuoden takainen laivanrakennustaito ja höyrykone ovat tutustumisen arvoisia. Ylhäällä komentosillalla käytössä on viimeisin satelliittinavigointijärjestelmä ja sähköinen merikarttaohjelma tietokeineen turvallisen matkan takaamiseksi.

S/S Punkaharju on aito nostalginen sisävesihöyrylaiva, joka on rakennettu Savonlinnan konepajan telakalla vuonna 1905 ja onkin ainut jäljellä oleva Savonlinnassa rakennettu matkustajahöyrylaiva. Laivan suunnitteli laiva-arkkitehti Emil Kiiveri. Laivan Rakennuttaja oli Punkaharjun tilanomistajien osuuskunta. Laivan alkuperäinen tarkoitus oli kuljettaa matkustajia vaikeakulkuisella Saimaalla Punkaharjulta Savonlinnaan. Vuosisadan alussa höyrylaiva olikin erittäin tärkeä kuljetusmuoto saaristossa asuville. Laivaliikennettä tuli aikaisemmin rakennettua Saimaan kanavaa pitkin myös mereltä. Jo silloin tehtiin turistimatkoja Saimaalla Suomalaisille ja ulkomaalaisille, lähinnä venäläisille, turisteille.

Tykkää S/S Punkaharjusta Facebookissa

Osta maisemaristeily- ja reittiliikenneliput sekä kausikortit Saimaashop.com-verkkokaupasta

Tietoja laivasta

Aikaisemmat nimet
S/S Osuuskunta I, S/S Kerttu, S/S Punkaharju, S/S Taimi III
Rakennuspaikka
Lypsyniemen telakka, Savonlinnan Konepaja, Savonlinna
Rakennusvuosi
1905/1926 Paloi uudelleen rakennettu saman vuonna
Pituus
22,50 m m
Leveys
4,95 m m
Syväys
2,00 m m
Kone
Compound- kaksipaisunta höyrykone 91 iHV
Kattila
10 Bar, Yksi Oilon- öljypoltin
Polttoaine
Kevyt polttoöljy
Vetoisuus
74 brt
Matkustajia
75
Tilat
Ravintola, kolme salonkia, baari, sauna
Varusteet
Merenkulkulaitoksen vaatimat pelastusvälineet yli 80 henkilölle, GPS, sähköiset merikartat, Garmin digitaalinen tutkajärjestelmä, VHF-puhelin.
Omistaja
LP Management Oy