Höyrylaiva S/S Saaristo

Vuonna 1911 Joroisissa valmistunut s/s Norrkulla jätti Itämeren rannat ja palasi Savonlinnaan. Samalla höyrylaiva saa nimen, josta sen tunnistavat norpatkin. Komentosillan eteen kirjoitettiin nimittäin s/s Saaristo – nimi, jolla laiva seilasi Saimaalla vuosikymmenten ajan.

Laiva on kunnostettu perusteellisesti vuosina 2005-2011. Mm. kaikki laivan salongit ja aurinkokansi on kunnostettu, korsteeni on uusittu, höyrykattila on peruskorjattu ja höyrykoneen suihkulauhdutin on korvattu uudella pintalauhduttimella.

Osta maisemaristeily S/S Saaristo -laivalla kätevästi verkosta
saimaashop.com

Tukiosuuskumppanit

Ville Vilén, Satu Jalvanti-Hallikainen, Erja Lilienkampf, Walter Stuart, Pekka Kauhanen, Marko Laine, Aleksi Tolvanen, Jarkko Paappanen, Leila Liedes, Topi Vesteri, Jyri Koponen, Tapio Kilpinen, Iiro Jussila, Markku Kankaala, Rukatop Oy, Viki Virtanen, Timo Hakkarainen, Pia-Riitta Stenberg

Tietoja laivasta

Aikaisemmat nimet
s/s Nagu, s/s Figaro, s/s Norrkulla, s/s Saaristo
Rakennuspaikka
Joroinen
Rakennusvuosi
1911
Pituus
25,19 m
Leveys
4,79 m
Syväys
2,40 m
Kone
Compound-höyrykone, Ahlström
Kattila
Suljettu höyrykattila, pintalauhdutin
Polttoaine
Kevyt polttoöljy
Vetoisuus
83 brt
Matkustajia
80
Tilat
Saaristo salonki, Aurinkokansi, Kapteenin salonki, Yläkannen naistensalonki, Tupakkasalonki, sviitti kahdelle, konehuone, 2x WC. Sisätiloja on noin 60 henkilölle, sekä tilava ja kaunis aurinkokansi.
Varusteet
Höyrykone, konehuoneen sammutusjärjestelmä, nykyaikaiset navigointilaitteet, Automaattiset palastuslautat, turvallisuuskaavio, Generaattori 230V.
Omistaja
LP Management Oy, Savonlinna