Savonlinnassa toimivan Vip Cruisen omistama höyrylaiva s/s Paul Wahl on palkittu Vuoden Kotimaan Matkailuyritys 2021 -tunnustuksella. Vuonna 1919 rakennettu ja vuonna 2020 uusittu s/s Paul Wahl on yksi viimeisistä Suomessa rakennetuista valkokylkisistä höyrylaivoista, joka risteilee nykyään Saimaalla. Vuoden Kotimaan Matkailuyritys palkittiin nyt 10. kerran. Tampereella järjestettävillä Kotimaan Matkailumessuilla perinteisesti julkistettu tunnustus jaettiin pandemian vuoksi nyt toista vuotta peräkkäin etänä. Ensi vuonna palkinto jaetaan Kotimaan Matkailumessuilla, jotka järjestetään 22.–24. huhtikuuta 2022 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Vuoden Kotimaan Matkailuyritys -tunnustus jaetaan vuosittain kotimaiselle matkailualan yritykselle, joka on menestynyt konseptillaan tai osoittaa edellytyksiä menestykselle sekä on luonut uutta tai uudistunut merkittävästi. Valintaraati nosti tämän vuoden voittajaksi Vip Cruisen omistaman uudistetun s/s Paul Wahl -höyrylaivan, joka on ainutlaatuinen höyrylaiva Saimaalla luksussviitteineen ja yhteisine tiloineen. Paul Wahl on myös yksi viimeisistä Suomessa rakennetuista valkokylkisistä höyrylaivoista ja nopeimmista sisävesihöyrylaivoista. Lisäksi Paul Wahl ja Vip Cruise ovat erinomainen esimerkki siitä, että Suomestakin löytyy todellisia luksusristeilyjä ja ensiluokkaisia palveluja tarjoavia matkailuyrityksiä.

– Olemme todella iloisia ja otettuja s/s Paul Wahl -höyrylaivamme saamasta Vuoden Kotimaan Matkailuyritys -tunnustuksesta. Paul Wahl on Saimaan vesillä liikennöivä ja todella tyylikkäästi sekä perinteitä kunnioittaen viime vuonna uudistettu luksusristelijä, josta löytyy 40 matkustajapaikkaa, ravintola, kolme ylellistä sviittiä ja konjakkisalonki. Suomalaiset matkailijat eivät vielä kovin hyvin tiedä, että kotimaastakin löytyy monipuolisesti mahdollisuuksia luksusmatkailuun ja ehkä jopa hieman arastellaan käyttää rahaa kotimaan matkakohteisiin ja -palveluihin. Pandemia-aika on toki lisännyt kiinnostusta myös Suomen upeisiin kohteisiin ja me Savonlinnassa odotamme jo innokkaana tulevaa matkailukesää. Yli 30 vuoden kokemuksella voimme luvata ainutlaatuisen ja kaikki aistit huomioivan risteilykokemuksen kauniissa maisemissa, joten lämpimästi tervetuloa risteilemään Saimaalle palkitulla höyrylaivalla, iloitsee Vip Cruisen kapteeni ja toimitusjohtaja Janne Leinonen.

S/S Paul Wahl on yksi nopeimmista sisävesihöyrylaivoista

S/S Paul Wahl on rakennettu Varkaudessa vuonna 1919 kuuluisalla A. Ahlströmin telakalla. Laivan suunnittelussa on selvästi kehitytty vuosisadan alun laivoista. Rungon mallin ansiosta Paul Wahl on yksi nopeimmista sisävesihöyrylaivoista. Myös koneessa on huomioitu hyötysuhdetta aikaisempia höyrykoneita paremmin. Sisätilat ovat avarat ja helppokulkuiset. Suuret ikkunat mahdollistavat hyvän näkyvyyden ulos salongeista. Laiva teki neitsytmatkansa Maaninka-nimisenä. Nimi Paul Wahl on vuodelta 1982, kun Varkauden kaupunki osti laivan Saimaan Laivamatkat Oy:n Konkurssihuutokaupasta. Laivan muut nimet ovat olleet Paasivesi, Joensuu, Mikkeli ja Vehmersalmi.
Lisätiedot: https://www.vipcruise.info/laiva/hoyrylaiva-s-s-paul-wahl/

Vuoden Kotimaan Matkailuyritys 2021 -valintaraadin muodostivat Visit Tampere Oy:n matkailujohtaja Jari Ahjoharju, vuonna 2020 palkitun Hotel & Spa Resort Järvisydämen toimitusjohtaja Markus Heiskanen, Sastamalan kaupungin matkailu- ja tapahtumatuottaja Teresa Herrero Vidfelt, Tampereen kauppakamarin matkailu- ja tapahtumavaliokunnan puheenjohtaja ja Tampereen Messut -konsernin markkinointi- ja viestintäjohtaja Tanja Järvensivu, Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistys SUOMA ry:n puheenjohtaja Anne-Marget Hellén, Visit Finland | Business Finland Oy:n Senior Director Kristiina Hietasaari.

Kotimaan Matkailumessut järjestetään seuraavan kerran osana Virittäydy vapaalle -tapahtumakokonaisuutta 22.‒24.4.2022 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. 

LISÄTIEDOT:
#KotimaanMatkailumessut, www.virittaydyvapaalle.fi
www.tampereenmessut.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
etunimi.sukunimi(a)tampereenmessut.fi

Paula Karhu, projektipäällikkö
p. 040 071 6199

Tanja Järvensivu, markkinointi- ja viestintäjohtaja
p. 050 536 8133

Vip Cruise / LP Management Oy, vipcruise.info

Janne Leinonen, kapteeni, toimitusjohtaja
p. 050 368 2287, janne.leinonen(a)vipcruise.info