Höyrylaiva S/S Savonlinna

Varaa S/S Savonlinna omalle nostalgiselle tilausristeilylle. Alus on ainoastaan tilausristeilykäytössä.

Konehuone halkovarastoineen, höyrykoneineen ja tulipesineen vetää risteilyvieraita kummasti puoleensa. S/s Savonlinnassa on yhä mahdollisuus kokea vanhan ajan matkustajahöyrylaivojen tunnelma – konehuoneesta ruokailusalonkiin ja kipparin komentosiltaan. S/s Savonlinna on myös Savonlinnan kaupungin edustuslaiva, jonka tarjonnasta ovat nauttineet mm. useat valtionpäämiehet ja yritysjohtajat.

S/S Savonlinna on rekisteröity 99 matkustajalle; ravintolapaikkoja pöytiin tarjoiltaessa 32, noutopöydästä 50. Aluksen pääkannella on keittiö, ruoka- ja naistensalonki sekä wc. Yläkannella on 12 kahden hengen hyttiä, tupakkasalonki, kapteenin hytti, ruorihytti, kaksi wc:tä ja suihkuhytti. Ruumassa on kokous-, koulutus- ja näyttelytila.

Savonlinna on kaupungin omistama museolaiva ja nähtävillä risteilyiden ohella Riihisaaren maakuntamuseossa. S/S Savonlinna on aito, yhä metrin koivuhalolla kulkeva satavuotias höyrylaiva, jossa on ravintolapalvelut A-oikeuksin, varusteltua kokoustilaa ja majoitustilaa 12 kahden hengen hyttiä. Alusta on ulkoasultaan palautettu vuoden 1927 asuun.

S/S Savonlinna rakennettiin Saimaan Höyrylaivaosakeyhtiölle Paul Wahl & Co:n Varkauden telakalla vuonna 1904. Yhtiön alkuperäisenä tarkoituksena oli ylläpitää päivittäistä laivaliikennettä Savonlinna ja Lappeenrannan välillä. Laivaliikenne kukoisti kylpylävieraiden ansiosta tällä reitillä vuosina 1905-16. Laiva oli alun perin puolitoistakerroksinen. Sisustukseen oli kiinnitetty erityistä huomiota, olihan kyseessä varakkaita kylpylävieraita kuljettava alus.

Tykkää S/S Savonlinnasta Facebookissa

Tietoja laivasta

Rakennuspaikka
Paul Wahl & Co:n Varkauden telakka
Rakennusvuosi
1904
Matkustajia
99
Tilat
Keittiö, ruoka- ja naistensalonki sekä wc. Yläkannella on 12 kahden hengen hyttiä, tupakkasalonki, kapteenin hytti, ruorihytti, kaksi wc:tä ja suihkuhytti. Ruumassa on kokous-, koulutus- ja näyttelytila
Omistaja
Savonlinnan kaupunki